ToThePoint BedrijfsMassage

OVER MIJZELF

Cecile Wiewel

Mijn naam is Cecile Wiewel, ik ben massage-therapeute. Ik heb mijn opleiding succesvol afgerond aan de Leffelaar Academie (nu het Veerman College, 020 6642437). Sindsdien ben ik werkzaam bij de wat kleinere en middelgrote bedrijven en voer ik mijn eigen praktijk voor particulieren en zzp-ers.

Tijdens de middelbare school realiseerde ik me dat ik goed was in denken, met gemak haalde ik goede cijfers en ik hield van filosoferen. Ik besefte ook dat het daardoor des te verleidelijker was om teveel te denken, mijn gevoel en lijf te vergeten. Om die reden besloot ik niet te gaan studeren, niet naar de tekenacademie te gaan, maar naar de dansacademie, studeren kan altijd nog wist ik.

Ik heb ook heel veel gereisd, want ook daar houd ik van, en reizen leert me veel. Zoveel verschillende mensen en hun manieren, gewoontes, rituelen. Op reis heb ik veel gewerkt, als danseres en danslerares, model en actrice. Via mijn danservaring is er bijna geen blessure of klacht die ik niet zelf ook heb ervaren, geen effect in mijn lichaam van welk gedrag dan ook.

Inmiddels voer ik mijn eigen massagepraktijk en werk ik zowel op en met kleine tot middelgrote bedrijven als met particulieren. Mijn clientèle bestaat voornamelijk uit mensen die bewust kiezen, zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid die bij hun keus komt kijken. Klinkt heel zwaar, en dat is het misschien ook wel, maar ik geloof dat je vooral zelf bepaalt hoe zwaar of dus juist licht je iets maakt, zolang je je dat realiseert... en daar zit hem meestal de kneep ; )

Via lichamelijk werk steun ik mensen in contact te komen met hun gevoel, eerst hun lichaam te voelen, en van daaruit in hun gevoelsgevoel. Je ziet het is best lastig om gevoel in woorden uit te leggen, het is een kwestie van meemaken, ervaren. En dat is niet af te dwingen. Mensen kunnen het vaak zo eng vinden daar naartoe te gaan, alleen al omdat het gewoon onbekend is, en dus (meestal) niet geliefd zodoende.

Ik zie het als mijn taak mensen daar heel voorzichtig naar toe te begeleiden en zo kennis te laten maken met... zichzelf eigenlijk, en hun eigen kracht dus, te voelen hoe heerlijk rustig het voelt wanneer je bij jezelf bent, en wat een kracht je daaruit kunt putten. Altijd handig! Of je nu op je werk zit, een eigen bedrijf voert of gewoon thuis bent.

Werken met kinderen

Ik heb tevens een uitgebreide achtergrond van werken met kinderen op school (met of zonder achterstand of 'rugzakje'-ondersteuning). Ik geef onder andere een vierdelige workshop cito-voorbereiding, via ontspannen in je kracht, op basisscholen in en rond Amsterdam (voor groep 7 en 8, en ook voor lagere groepen). Als je wil kun je het ook 'mindfullness voor kinderen' noemen.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
© 2015, Cecile Wiewel