ToThePoint BedrijfsMassage

VEEL GESTELDE VRAGEN

1. Werk je in het hele land?
Ja, nu geldt wel hoe verder weg van Amsterdam hoe groter bijkomende kosten als reiskosten en reistijd zijn. Reiskosten reken ik naar kilometers en benzineprijs, reistijd (retour) per uur de helft van mijn tarief, ofwel 30 euro per uur excl. btw. Ik begin reistijd te berekenen vanaf dat ik heen langer dan een half uur onderweg ben (dan wordt het al gauw retour meer dan een uur onderweg namelijk)

2. Moet de reistijd ook vergoed worden?
Ja, vanaf dat de heenreis meer dan een half uur is (retour is dat dan gauw meer dan een uur onderweg). Ik bereken dan de helft van mijn uurtarief, dus 30 euro per uur reistijd excl. btw.

3. Heeft een bedrijfsmassage van n keer zin of kom je vaker terug?
Natuurlijk is het altijd beter een zeker ritme te maken in behandelingen die goed voor je zijn, eens per twee maanden, eens per jaar of elke week. In mijn site beschrijf ik een belangrijke psychologische werking van geregeld een massage ondergaan. Dat is dat je de behandeling zelf heerlijk ervaart, ervoor er naar uitkijkt, en erna zalig kan nagenieten : ) En dan heb ik het nog niet gehad over hoe goed een massage 'an sich' is voor je : )

4. Vergoedt de verzekering de behandeling?
Helaas niet, nog niet. Wel kun je de behandelingen als bedrijf opvoeren als onkostenpost, dat is iets : )

5. Mag je als particulier een afspraak met je maken of moet dat via de huisarts?
Ja, dat kan gewoon buiten je huisarts om, tenzij je zelf het gevoel hebt dat je het eerst met je huisarts wil bespreken. Massage kan in principe alleen maar goed werken. Alles wat er gebeurt, komt uit je eigen lijf, er wordt niets toegevoegd ofzo. Processen worden gestimuleerd, versneld of verbeterd.

6. Wat voor ruimte heeft het bedrijf nodig (rustige kamer of ook een wachtkamerachtig iets om om te kleden)?
Bijna alles is goed, ik heb in de meest drukke situaties gewerkt. Een rustig hoekje is natuurlijk altijd te prefereren : ) Liefst dichtbij stromend water zodat ik makkelijk tussendoor mijn handen kan afspoelen, wel zo fris voor de volgende clint. Ik heb altijd ontsmettingslotion bij me, maar water is altijd heerlijk. Omkleden hoeft niet, de massages gaan over de kleding, zomer en winter : ) Wel vraag ik mensen hun riem en horloge af te doen, zodat ik me niet bezeer tijdens het werk.

7. Moeten de mensen zich wel omkleden?
Nee, dat hoeft niet. In principe werk ik snel (omkleden kost ook tijd) en kan het vanwege de drukpuntmassage, gewoon door de kleding heen. Soms kan het wel (aparte behandelkamer) en/of is het handiger voor de klacht om ergens goed bij te kunnen. Hoe vaker ik kom, hoe meer het zich vanzelf wijst vaak.

8. Wat houdt het werk op school in?
Verspreid over een periode van twee tot vier weken kom ik vier keer ruim een half uur werken met de betreffende groep kinderen. Ik leer ze dan verschillende oefeningen om te kunnen ontspannen en geef daarbij veel informatie over het lichaam, gedrag en groepssfeer. Ik ben dol op kinderen en werk graag met ze, vooral op het gebied van 'je goed voelen en vandaaruit je ontwikkelen'.
Wanneer je wil ontspannen met kinderen is het belangrijk te reageren en of inspelen op het moment zelf. Er kan ook een aansluitende workshop worden gegeven aan het team van docenten.

9. Wat houdt je uitgebreide achtergrond in?
Ik ben gediplomeerd dansdocente via de Nel Roos Academie, wat ik combineer en aanvul met de kennis en ervaring van de Leffelaar-opleiding tot massage-therapeute. Ik heb tot en met 2011 danslessen gegeven aan kinderen en volwassenen op scholen en buurthuizen in Nederland en buitenland. Nu concentreer ik me op het helpen en ondersteunen van kinderen bij ontspannen voor een (cito-)toets, en daarmee de kansen om goed te scoren optimaal te maken.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
© 2015, Cecile Wiewel